PE-laswerken

pelassen1Decuypere Bvba voert sinds 2003 ook PE (PolyEthyleen)-laswerken uit, zowel manueel als CNC gestuurd en dit onbeperkte diameters zowel water als gas. Aanvankelijk startte deze activiteit op vraag van klanten als logische uitbreiding bij sanitairwerken. Anno 2007 zijn Pe-laswerken uitgegroeid tot een volwaardige activiteit binnen onze firma.
HDPE(Hoge DichtheidsPolyEthyleen) wordt gemaakt bij lage druk. Dit materiaal is zeer elastisch waardoor de buis over een grote trekbestendigheid en trekvastheid beschikt, ook wanneer ze aan elkaar gelast wordt. Daarnaast is HDPE zeer moeilijk te perforeren en bevat ze een grote temperatuurbestendigheid tot 90°. Doordat HDPE zijn mechanische eigenschappen behoudt is het bestand tegen wortels en knaagdieren. Ook is het onschadelijk voor het milieu en is het zeer goed lasbaar.
Decuypere Bvba plaatst tevens electrolasmoffen en maakt hulpstukken, muurstukken, prefabbochten en inspectieputten (in MDPE: Medium DichtheidsPolyEthyleen) op maat in een ons eigen atelier. Waar nodig worden deze aanpassingen op de werf uitgevoerd.
Het drukproeven van leidingen, ook voor langere afstanden en grotere diameters - met registratie - kan u tevens bij Decuypere Bvba terecht. Decuypere Bvba heeft hiervoor speciaal uitgeruste apparatuur ter beschikking voor het afdrukken van leidingen.

Manueel / CNC

pe3Manueel

Het lassen van HDPE kan gebeuren met een manuele lasbanken en dit allemaal volgens de eisen van de klant of lastenboek. De breedte van de las bedraagt dan minimaal 30 millimeter.

CNC

CNC (Computer Numerical Control) omvat de computergestuurde regeling van machines. Deze techniek kan ook toegepast worden om HDPE te lassen. De CNC-lasmachines produceren een afdruk van het protocol per las en dit ook volgens de eisen van de klant of lastenboek. De breedte van de las bedraagt dan minimaal 20 millimeter.

Lassers

Al onze laswerken worden uitgevoerd door gecertificeerde lassers met jarenlange ervaring zowel manueel- als CNC gestuurde laswerken dit volgens lasprotocol DVS 2207/1

Referenties

  • Alle pe-laswerken Imog Moen / 2man - Vaste ploeg
  • Nv. Jan De Nul - Aquafin / Collector Izegem - spiegellassen - 2x 400Lm / Dia. 400
  • Spie Belgium / Claerbout Patatos - spiegellassen - alle diameters
  • Aclagro / spiegellassen + elektromoflassen - alle diameters
  • Vitafish Dottenijs / spiegellassen + elektromoflassen - alle diameters
  • Geldof / Electrabel Desteldonk / spiegellassen + elektromoflassen - alle diameters
  • Nv. Persyn - Aquafin / Collector Izegem - spiegellassen - 2x1500Lm / Dia. 450
  • Nv. Persyn - / Nieuwe brug Stassegem - spiegellassen - 360Lm / Dia. 160
  • Alle pe-laswerken voor Callens & Emk Waregem / spiegellassen + elektromoflassen
  • Enz...

Aarzel niet ons te contacteren, wij staan steeds ter uwer beschikking voor het verstrekken van alle inlichtingen.