Airconditioning

airco1Een airconditioning werkt op hetzelfde principe als een koelkast. Het is een gesloten kringloop van een vloeistof met een laag kookpunt, bijvoorbeel freon, die verdampt in de verdamper (binnentoestel) en weer condenseert tot vloeistof in de condensor (buitentoestel). De warmte wordt hierbij netto van de verdamper naar de condensor vervoerd, tegen de bestaande temperatuurgradiënt in. Zo'n machine wordt daarom ook wel een warmtepomp genoemd. Men heeft twee belangrijke airco systemen, zijnde ; Aan/Uit - en de Inverter systemen.

Aan/Uit systemen

De standaard gebruikte airconditioners kennen alleen een aan/uit regeling.

 

Inverter

aircodakEen airconditioning met inverter technologie past het vermogen van de airconditioner aan de omstandigheden aan, waardoor er energie wordt bespaard. Hierdoor kan een hoger rendement en een grotere capaciteit worden bereikt. Een traditionele airconditioner schakelt uit zodra de ingestelde temperatuur bereikt is en schakelt opnieuw in zodra een ingestelde bovengrens bereikt wordt. Het principe van de invertertechnologie is dat de gevraagde temperatuur sneller wordt bereikt. Zodra deze temperatuur is bereikt, blijft de compressor van de airconditioning continue op een laag niveau actief, dit betekend een lager energie verbruik, en de temperatuur blijft stabiel.

De inverter zorgt voor een snelle opstart en zodoende voor een groter comfort, doordat de gewenste binnentemperatuur sneller wordt bereikt. Eens de gewenste temperatuur bereikt is, zal de invertergestuurde unit de ruimte constant op kleine veranderingen controleren en in enkele seconden de temperatuur aanpassen. Dat zorgt voor nog meer comfort.

 

Decuypere BVBA ontwerpt, levert en plaatst zowel airconditioning en klimaatregel systemen voor particuliere woningen, winkels en bedrijfsruimtes, uiteraard kunt u steeds dienst doen op de service na verkoop voor de nodige wettelijk verplichte onderhoudsbeurten van Uw installatie.

Alle koeltechnische werken worden uitgevoerd door onze gecertificeerde koeltechniekers (cat. I), na iedere onderhoudsbeurt wordt er een logboek nagelaten met de koeltechnische gegevens van uw installatie.