Wat u moet weten over uw centrale verwarmingverwarming4Een comfortabel warm huis, zonder hoge stookkosten of gezondheidsrisico's, en zonder te veel milieubelasting, dat is wat u van uw centrale verwarming verwacht.

Efficiënt verwarmen, met een verwarmingstoestel dat altijd paraat staat wanneer u dat wilt, kost weinig moeite. Een regelmatig onderhoud en een juiste afstelling van uw installatie zijn dan heel belangrijk. Een goed onderhouden en afgesteld toestel doet wonderen en zorgt ervoor dat u op een koude winterdag niet voor verrassingen komt te staan !

Beginnen ondertussen de jaren te tellen van uw ketel ?

verwarming1

Dan is hij toe aan een grondige inspectie door Decuypere Bvba. Wij zullen u vertellen of uw installatie ondermaats presteert en of u er voordeel bij hebt om eens na te denken over een nieuw toestel. De verwarming van uw woning is immers goed voor 50 tot 70 % van uw energierekening.
Een moderne ketel met een hoogrendement zorgt ervoor dat uw comfortabel verwarmde woning niet ten koste hoeft te gaan van uw portemonnee. Zuinig stoken wordt zo heel gemakkelijk. Als iedereen met centrale verwarming een klein beetje energie bespaart, neemt ook de milieubelasting flink af. Een weinig efficiënte verwarming in woningen is immers een belangrijke bron van broeikasgassen zoals CO².

Kortom, met een investering in een goede verwarmingsinstallatie kunt u dus daadwerkelijk een verschil maken en energie besparen zonder in te boeten aan comfort!

Wetgeving en nuttige info

folderEen overzicht van de verplichtingen van de eigenaar en gebruiker van een centraal stooktoestel inzake keuring, regelmatig onderhoud en auditing kan je vinden op deze link. Vul alle gegevens in en krijg een antwoord op maat zowel voor eigenaars, huurder of verhuurder.

Voor de meeste verplichtingen moet u beroep doen op Decuypere Bvba. De attesten van minstens de laatste 2 onderhoudsbeurten worden bewaard.

Andere tips

Haal voordeel uit je centrale verwarming. De vlaamse overheid heeft een interessante folder hierover. Klik op de afbeelding om de folder te lezen.